11 Haziran 2009 Perşembe

EGE: Kimin şarkıcı olduğu işte şimdi anlaşılacak

Şarkıları altı dile çevrilmiş olan Ege`nin yeni albümü `Bir İzmirli`nin Not Defterinden` çıktı. Aşk şarkılarıyla tanıdığımız sanatçı, bu defa Ortadoğu ve Balkan şarkıları yapmış. İlk kez pek çok sazı bir arada kullanıp albümü de İzmirlilere adamış...

Yıllar önce, Fransız şarkıcı Rita Zaray`la `Delice Bir Sevda` adlı şarkısı için düet yapan Ege, o dönemde apar topar askere gidince, birlikte yapmayı düşündükleri konser programına katılamamış haliyle. Ancak Zaray, `sahte Ege` bulmaya karar vermiş. O gün büyük beğeni toplayan `sahte Ege` ardından tek başına ama Ege`nin adıyla Avrupa`da konserler vermeye devam etmiş. Türkler`in konsere gitmesi ve sonrasında kuliste şarkıcıyı görmek istemeleri olayın ortaya çıkmasına neden olmuş. Ege, olayı çok sonradan öğrenmiş. Şimdi ise gülüp geçiyor ve `Bence sevimli bir şey. Mahkeme açsanız ne diyeceksiniz, görüntümü çaldı diyemezsiniz ki. Ben de intikam aldım zaten şimdi. Aynı şarkıya aradan yedi yıl geçmesine rağmen yeniden aranje yaptık` diyor. Yeni albümünde tüm şarkıların söz ve besteleri Ege`ye ait. Sanatçı, Buzuki Orhan ve Hüsnü Şenlendirici`yle çalışmış. Ege`yle yeni albümünü konuştuk. Avrupa`da bir sahte Ege dolaşıyormuş... Bundan haberiniz var mı? 1999 yılında Fransız şarkıcı Rika Zaray`la `Delice Bir Sevda` adlı şarkıma düet yaptık. Televizyon programları ve konserlere çıkıp albümümün altyapısını hazırlayacaktık. Fakat düetten iki ay sonra askere gittim. Orada şarkı çok tuttu. Bir Ege eksikliği hissedildi! Konser tarihleri belli olmuş, Ege bulunamayınca sahte bir Ege yaratılmış. İnsanlar albümdeki şarkıyı duymak, haliyle o adamı da görmek istiyorlar. Sadece insanlara hoşluk yapılması adına turnenin ayakları sağlam olsun diye yapılmış bir şey. Bundan haberim yoktu, birkaç ay önce öğrendim. Komik. Dava açmayı gerektirecek bir şey yok ortada. Sevdiğim, tanıdığım iyi bir arkadaşım. Bu olayı zaten Fransızlar biliyor. Türkler`den kadına hayran olanlar da konserde keşfetmişler zaten. `Ege`yle birlikte konsere geldi` deyince Türkler de gidiyor. Konser sonrası kulise girdiklerinde adamla konuşmaya çalışıyorlar ama adam Fransız! Önlem almayı düşündünüz mü?

Bence sevimli bir şey. Mahkeme açsanız ne diyeceksiniz; `Görüntümü çaldı` diyemezsiniz ki. Bana da benzemiyor hiç. İntikam aldım zaten şimdi. Aynı şarkıyı burada da kullanacaktık, askerlik araya girince projeyi yapamadık. Aradan yedi yıl geçti ve şarkıyı yeniden aranje yaptık. Albümde bu şarkı da var. İnsanlar yedi yıl önceki Ege ve Rika Zaray`ı biraz modernize edilmiş halde, gecikmiş olsa da dinleyecekler.

0 yorum:

ChaT